Friday, October 5, 2007


"Δικαστήριο στις ΗΠΑ έδωσε πρόστιμο 222,000 δολλάρια σε γυναίκα, για παράνομη αντιγραφή μουσικών κομματιών από το διαδίκτυο. Η Jammie Thomas, 32, από τη Minnesota θα πρέπει να πληρώσει για 24 κομμάτια, το ποσό των 9,250 δολλαρίων ανά τεμάχιο! Δισκογραφικές εταιρίες υποστηρίζουν πως έχει συνολικά κατεβάσει πάνω από 1,702 τραγούδια..."

Τα σχόλια δικά σας!

2 comments:

@petrosskl said...

Όσοι κατεβάζουν μόνο πρέπει να πάνε φυλακή. Πρέπει να αγοράζουν για να στηρίζονται νέοι και αξιόλογοι καλλιτέχνες. Η μουσική βιομηχανία από την άλλη καλά να πάθει γιατί ακόμη πουλάει ένα τόσο φτηνά προϊόν ακριβά. Αλλά από την άλλη την έχει βολέψει και λίγο η πειρατεία γιατί για να αγοράσει airplay να ακουστούν περισσότερο όλα όσο ακούγονται μέσω downlods θα ήθελε μια πετρελαιοπηγή στο Τέξας!
Η ομορφιά του αυθεντικού cd είναι αξεπέραστη! Του βινυλίου δεν το συζητάω. Άλλο πράγμα.
Βέβαια, τι να το κάνεις ένα Ελληνικό cd για παράδειγμα όταν έχει επάνω τον συνθέτη (γιατί συνήθως η τραγουδίστρια είναι γλάστρα και δείχνει μόνο τα βυζιά της), την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, το σούπερ μέρκετ, και η μουσική (ποια;) δεν εκούγεται...
Φαντάζεσαι δηλαδή Madonna, με εξώφυλλο ΤΙΜ και Carrefour; χεχε! γαμω!

hello kitty said...

Eεεε αν ήταν έτσι θα είχαμε χάσει τη δουλειά μας κι εμείς οι καλλιτέχνες...
Πάντως εδώ που τα λέμε οι δισκογραφικές έχουν πάθει μεγάλο πατατράκ από την πειρατεία και δυστυχώς οι τιμές των cd ακόμα δεν έχουν πέσει όσο θα έπρεπε.
Πλέον, για να κάνεις ένα εξώφυλλο cd το χρεώνεις στις δισκογραφικές ελάχιστα, γιατί δεν δίνουν λεφτά. Προσπαθούν να ξοδέψουν όσο πιο ελάχιστα μπορούν για ένα cdακι κι αυτό γιατί δεν πρόκειται να το αγοράσει ο κόσμος εύκολα πια.
Συμφωνώ με την τρέλα των αυθεντικών και ειδικά των βινυλίων...έχω τρομερές αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια που αγόραζε ο αδερφός μου και από το packaging και μόνο σε προσέλκυε για να το αγοράσεις...γενικά κρύβεται μια ολόκληρη βιομηχανία πίσω από τα αυθεντικά και καλό είναι να μην καταργηθεί εντελώς...