Monday, January 14, 2008

Σχεσεις Αγαπης-Μισους(2)!

Πρίν τις γιορτές είχα επισκεφτεί ένα φιλικό σπίτι όπου έκανα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Το θέμα: " Ο Άντρας δεν θα 'στήσει' ΠΟΤΕ αυτί για να ακούσει μια γυναικεία συζήτηση, ενώ η γυναίκα το κάνει εύκολα!"
Άτομα που πήραν μέρος στη συζήτηση(όπου εξελήχτηκε σε μπουκετίδι): 3 γυναίκες-3 άντρες.
Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιό αντικειμενική γίνεται στην περιγραφή του θέματος και να μην πάρω το μέρος των γυναικών.
Ένας πολύ καλός φίλος λοιπόν ξεκίνησε να μας λέει τις απόψεις του περί γυναικών, το πόσο βαρετές είναι όταν βγαίνουν μόνες τους και ότι εύκολα εξαντλούν όλα τα θέματα συζητήσεων. Όχι μόνο αυτό αλλά πιστεύει πως κυρίως μιλούν για ανούσια χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον(για τον άντρα) πράγματα, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με μια αντρική παρέα όπου θα μιλήσει για απίστευτα σούπερ θέματα και δεν θα στερέψουν ποτέ από ιδέες για συζήτηση. Όχι μόνο αυτό αλλά και οτι μια γυναίκα εύκολα θα γυρίσει να 'κρυφακούσει' μια αντρική κουβέντα, ενώ ένας άντρας ΠΟΤΕ!
Έτσι λοιπόν όλες οι γυναίκες με μια φωνή του είπαμε το πόσο λάθος κάνει, οτι μας έχει συμβεί όλων μας να υπάρξουμε παρούσες σε μια αντρική συζήτηση και να μην ενδιαφερθούμε καν για όσα λένε, αλλά κυρίως πως έχουμε πολύ ενδιαφέροντα θέματα να αναπτύξουμε όταν βγαίνουμε γυναικοπαρέα κλπ κλπ.
Η συζήτηση εξελήχθηκε σε πεδίο μάχης αμέσως! Άναψε φυτίλια ο καλός μας φίλος που λέτε και δύσκολα έσβησαν...
Το θέμα είναι (κατά τη γνώμη μου πάντα) οτι έχουν και οι δύο πλευρές δίκιο. Προσωπικά διασκεδάζω το ίδιο καλά σε μια αντρική και γυναικεία παρέα, ίσως επειδή έχω μεγαλώσει με αγόρια. Βρίσκω όμορφα θέματα για συζήτηση και στους μεν και στους δε και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το 2008 να υπάρχουν τέτοιου είδους διαχωρισμοί!
Γιατί οι Άντρες θα πρέπει να είναι οι 'γαμάτοι' κι εμείς οι'γυναικούλες' ή τα 'γυναικάκια' ...
Γιατί μόνο οι Άντρες περνάνε καλά ενώ εμείς τσακωνόμαστε ή είμαστε κατίνες ...
Γιατί οι Άντρες είναι cool ενώ εμείς οι γυναίκες είμαστε αυτές που τους τα πρήζουμε ...
Μπορώ να βρώ ένα σωρό ερωτήματα να αναπτύξω, αλλά δεν θα το κάνω γιατί πολύ απλά δεν βρίσκω το λόγο να είμαι απέναντι από τον 'Άντρα' και όχι δίπλα του!
Hey guys...είμαστε ένα με εσάς, καταλάβετέ το. Είμαστε από τις γυναίκες που σας γουστάρουν, που σας εκτιμούν και που σας θέλουν μαζί τους και δεν κοιτούν να σας βγάλουν το ματάκι.
Get a life!

2 comments:

George said...

Η τοποθέτηση του φίλου σου είναι τουλάχιστον άστοχη.. Στο κάτω κάτω κάθε παρέα (ανδρική ή γυναικεία) προσδιορίζει για τον εαυτό της τι ειναι ενδιαφέρον και τι όχι. Δεν νομίζω οτι υπάρχει κανόνας για ενδιαφέροντα και μη θέματα...

theoritikos said...

Συμφώνω με την πολύ ωραία τοποθέτησή σου! Ζήστε!!!!