Tuesday, September 11, 2007

zodiac


Τρείς ώρες γεμάτες αγωνία και ενδιαφέρον γέμισαν το χθεσινό μου βράδυ. Η συγκεκριμένη ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και αυτό με έκανε να απορροφηθώ ακόμα περισσότερο. Πολύ καλή και προσεγμένη η απόδοση της τότε εποχής, με εξαιρετική προσοχή στις λεπτομέρειες. Από τα ρούχα και τα μαλλιά, τα βιβλία, τη διακόσμηση, τα αυτοκίνητα, τα ηλεκτρονικά...εώς και τα αυτόματα μηχανήματα που βγάζουν καφέ και σνακ...καταπληκτική δουλειά και το βασικότερο, καθώς άλλαζε η χρονολογία γινόταν άμεσα η εναλλαγή. Λεπτομέρεια: σε κάποια φάση που οδηγάει κάποιος από τους βασικούς χαρακτήρες ανακοινώνεται από το ραδιόφωνο μια δωρεάν συναυλία των Rolling Stones που όντως έγινε ΤΟΤΕ στο 'Altamont Speedway'...
Μεγάλα τα ερωτήματα που δημιουργούνται, καλό είναι να κρίνετε μόνοι σας όταν τη δείτε...by the way τρέξτε αμέσως (απλά προετοιμαστείτε για τις τρείς μη κουραστικές ώρες).
Κατά τη γνώμη μου, το βασικό θέμα δεν είναι αν ο δολοφόνος έχει βρεθεί. Πολλά σκέφτηκα μετά την προβολή..κυρίως πώς είναι δυνατόν ο άνθρωπος να είναι από τη φύση του τόσο αυτοκαταστροφικός. Δεν ξέρω γιατί αλλά γεννήθηκε αυτό το ερώτημα μέσα μου. Δεύτερο, πως ο άνθρωπος, ακόμα και ένας ψυχοπαθής δολοφόνος, παρασύρεται από τη δημοσιότητα..και πόσο επηρεάζει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Πολλές σκέψεις και θεωρίες. Αυτό που μετράει πάντα έιναι τι έχουμε μέσα μας και πόσο δυνατό είναι να μας κάνει να προσπερνάμε διάφορες φάσεις της ζωής μας, είτε αυτές έχουν αντίκτυπο στο δημόσιο βίο, είτε στον απόλυτα προσωπικό.

1 comment:

giannaros_g said...

αγαπητή hello kitty συμφωνώ απόλυτα με το post σου. Με εντυπωσίασε η αναφορά σου ότι ακόμα και ένας ψυχοπαθής δολοφόνος παρασύρθηκε από τη δημοσιότητα. Πολύ ενδιαφέρον θέμα...