Wednesday, November 28, 2007

Zonar's


Μετά από πολλαπλές προσπάθεια που είχα κάνει προσφάτως, κατάφερα χτές τελικά να καθήσω κι εγώ στο ανακαινισμένο περίφημο 'Ζonar's'!
Εξι χρόνια μετά το κλείσιμό του, το ιστορικό στέκι των ελλήνων πολιτικών και διασημοτήτων του προηγούμενου αιώνα, επαναλειτουργεί από τις αρχές Οκτωβρίου.
Το γνωστό καφέ-ζαχαροπλαστείο (μάνατζερ του οποίου είναι ο κ. Λαυρέντιος Φρέρης, ιδιοκτήτης της αλυσίδας Everest) προσφέρει καφέ, χυμούς, ποτά, σνακς αλλά και κανονικό φαγητό και παρέχοντας την παλιά του αίγλη!
Έχουμε παρατηρήσει την επιτυχημένη αλλαγή της πιάτσας από το Κολωνάκι και την κλασική 'πλατεία' με όλα τα ψώνια και τις ανελέητες κραγμένες(δεν μιλάω για αδερφές απαραίτητα), στο τετράγωνο του City Link. Ολοένα και περισσότερα καφέ-μπαρ έχουν ανοίξει τις πόρτες τους κοντά στο Attica, τα πιό χλυδάτα μαγαζιά τύπου 'Hermes', 'Dolce & Gabbana',
'Ferragamo', 'Cartier' κ.ά. μετατρέποντας την αγορά της Αθήνας αξιοζήλευτη. Τουριστικός καταναλωτικός μαγνήτης, τείνει να γίνει μόδα για τους πιό πολλούς γιάπηδες (πάμε για 'ποτάκι' με τά τη δουλειά; κλπ) αλλά και για όσους επισκέφτονται το κέντρο μετά από δουλειές, θέατρο, shopping.
Ας μιλήσουμε και λίγο για την προσωπική μας εμπειρία...
Καλούτσικη ατμόσφαιρα, βλέπεις παντού ανήσυχα βλέμματα που θέλουν να σου κλέψουν τη θέση. Πολύ άβολες οι πολυθρονίτσες, κατάλληλες για ένα γρήγορο γλυκό με καφέ και στα τσακίδια. Καταπληκτικά γλυκά, εξίσου καλές οι σαλάτες και τα σάντουιτς. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσουμε και γιαούρτι με διάφορα φρούτα! Αστείο εώς γελοίο παιχνίδι με το φωτισμό μετά τις 23.00 (ελπίζω να βρούν ποιός τόνος τους αρέσει στο dimmer).
Κατά τα άλλα όμορφα περάσαμε αν και απ'ότι μου μετέφεραν δεν έχει καμία σχέση με το παλιό ιστορικό στέκι.
Μας άρεσε όμως που έστω για λίγο αφήσαμε τη φαντασία μας να περιπλανηθεί στον παλιό χώρο, συναντώντας ιστορικές μορφές του παρελθόντος!

5 comments:

giannaros_g said...

καταπληκτική γραφή..δεν στέλνεις κανένα demo στο Αθηνόραμα??!!

τον "κεντρικό" said...

Κι εγώ χάρηκα που ξανανοιξε! Συμφωνώ με τις απόψεις σου και πραγματικά δεν έχει καμία σχέση με το παλιό. Εντύπωση έκανε και σε μένα η γύρω αγορά...

@petrosskl said...

Νομίζω ότι σε λίγο θα ψάχνει o Στάθης μαγαζί εκεί γύρω :Ρ

hello kitty said...

Στάθης?

hello kitty said...

Στάθης?