Sunday, April 13, 2008

Το δικαιωμα της ελευθεριας του λογου!

Το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου αγαπητοί μου είναι κάτι που κατακτιέται! Δεν είναι, δυστυχώς, ακόμα κάτι δεδομένο τη σημερινή εποχή. Εγώ λοιπόν μετά από πολλούς αγώνες με τον εαυτό και τους γύρω μου το έχω κατακτήσει το δικαίωμα αυτό και θα σας εξηγήσω τι εννοώ.
Για μένα τα απανωτά χαστούκια δίνονται από την ίδια τη ζωή και όχι από μια αγάπη που δεν ευδοκίμησε ή από μια σκοτεινή περίοδο της ζωής μας. Για όσους έχουν βιαστεί να βγάλουν εύκολα συμπεράσματα είτε για μένα είτε για τις απόψεις μου ας σκεφτούν πως είχα ζωή και πριν με γνωρίσουν. Στη ζωή μου δεν ήταν όλα ρόδινα, έχω ζήσει πολλά, έχω φάει πραγματικά χαστούκια (και με σημάδια ανεξίτηλα), έχω περάσει όμορφα, έχω αγαπήσει και αγαπηθεί, έχω πονέσει όσο δεν παίρνει άλλο, έχω διεκδικήσει, έχω ζήσει την αδικία και έχω τέλος αποκτήσει άποψη για πολλά πράγματα στη ζωή. Ένα από τα συμπεράσματα που έχω βγάλει έιναι να μην χαϊδεύω τα αφτιά ΚΑΝΕΝΟΣ, ειδικά όσων αγαπάω και σέβομαι!
Είμαι σκληρή γιατί η ζωή με έκανε. Δεν μπορώ να δεχτώ λοιπόν οτι υπάρχουν άβγαλτοι άνθρωποι σήμερα που θα γυρίσουν να μου πούν οτι έχω πρότυπα ή στερότυπα και ειδικά στην προσωπική μου ζωή. Κοιτάω και προσπαθώ να διαφυλλάσω την προσωπική μου ζωή με κάθε δυνατό τρόπο. Δεν απαντώ σε πικρόχολα σχόλια, δεν επηρεάζομαι από κόλακες και προπαντώς κοιτάω τη δική μου δουλειά. Ουδέποτε έχω 'φυτρώσει εκεί που δεν με σπέρνουν' παραμόνο όποτε μου ζητηθεί. Είναι κυρίως θέμα αξιοπρέπειας!
Δεν περιμένω να καταλάβει κανείς ποιά είμαι πραγματικά από τα πρώτα χρόνια γιατί ούτε ανοίγομαι εύκολα ούτε το θέλω! Θα χρειαστεί προσπάθεια και χρόνος για να καταλάβετε τι κρύβω, κι αυτό γιατί ο μόνος άνθρωπος που θέλω να δεί μέσα μου είναι αυτός που είναι δίπλα μου και κοιτάω να τον σέβομαι και να τον αγαπώ μόνο έτσι όπως εγώ ξέρω και θέλω! Δεν πειράζει λοιπόν, εγώ θα παραμείνω στις απόψεις μου και θα φωνάζω με κάθε τρόπο την αλήθεια κι ας μην αρέσει. Όταν κάτι δεν μου αρέσει θα το λέω με όλες τις συνέπειες, γιατί είναι κάτι που λέω από καρδιάς, με αγάπη. Όσο κι αν πονάει αυτό, τουλάχιστον είναι αυθεντικό. Ουδέποτε θα 'γλύψω' κάποιον μόνο και μόνο για να αισθανθεί καλά! Γιατί θα αισθανθεί ακόμα καλύτερα όταν θα περάσει η μπόρα και θα εκτιμήσει την ειλικρίνεια!!!

1 comment:

sinodiporos said...

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΙΚΡΑΙΝΕΙ Η ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΙΚΡΑΙΝΕ. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΟΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΜΟΝΗ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΤΑΙΛΙΚΙ. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ. ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.